Naar boven

Over ons

In 1923, startte een Deense ingenieur student, Frede Duelund Nielsen, met het produceren van scheepsrondingen. Een aantal jaren later, breide hij zijn assortiment uit door te starten met de productie van T-linialen en linialen. In de jaren 50 groeide de verkoop van deze producten, de export en daarmee ook het bedrijf enorm en al snel werd Linex hét toonaangevend merk voor tekenattributen ter wereld.

Sinds 2001 maakt Linex deel uit van de Franse multinational Groupe Hamelin. Groupe Hamelin is een toonaangevende producent en leverancier van kantoor, school en creatief papier producten. Linex is een van de vele kwaliteitsmerken van Groupe Hamelin. De tekenmaterialen worden geproduceerd in Denemarken en verkocht in meer dan 50 landen. In de regio Benelux is Hamelin b.v. verantwoordelijk voor de verkoop.

Onze missie

Onze klanten een breed assortiment aanbieden van hoge kwaliteit tekenattributen en hoge kwaliteit schoolassortiment. Vandaag de dag is Linex nog steeds gefocust op het produceren van een breed assortiment hoge kwaliteits tekenatributen

Ons doel is het productieproces een zo min mogelijk effect te laten hebben op het milieu. Tijdens ons productieproces claimen wij een effectief material verbruik – zowel voor het gebruik van electriciteit als ook voor het gebruik van plastic en andere materialmen. Waar mogelijk recyclen wij ook veel van onze materialen.

Linex is onderdeel van het assortiment van Hamelin B.V.